söndag 24 januari 2016

Ändra på andra...

kan man ju inte. 
Eller?
Man kan inte få någon som ser halva glaset tomt från en dag till en annan tänka att "jamen det är ju halv fullt, så bra!"
En ros som redan när man fick den började se illamående ut och vissna knopp efter knopp är för någon en ros att kasta. 
Jag, som den obotliga optimisten jag är, ser det lilla nya gröna skjuta upp när jag i städar-tagen rensar den på torrheten.
För andra är den ändå ett förlorat projekt. 
Precis lika svårt som personen som gav mig rosen har att se det vackra, men istället idissla sånt som är fel, hör jag någon säga att rosen borde slängas och blomhandlaren borde anmälas och och och...
Det struntar jag i.
Min ros ska få en stor fet chans.


Jag som hör och förstår att det mina barn lär sig i skolan, eller själva, inte alls är upp till de höga förväntningar som en gång fanns och finns i någons hjärta,  vill ändå tro att de ska finna rätt väg. 
Ja, jag tror ju på det gröna. 
Att det kommer nytt.
Hela tiden.

5 kommentarer:

 1. Nej, ändra på andra kan man nog inte, men genom att vara en bra förebild kan man ändå inspirera andra till att tänka annorlunda, tror jag. Hoppas jag. Väldigt symboliskt med rosen, att inte ge upp och kassera den utan lugnt vänta in det nya skottet som kommer. Fint!
  Carina

  SvaraRadera
 2. Som sagt det är sig själv man kan ändra, hur gärna man än skulle vilja göra något annat. Läser ikapp och jag vill skicka kramar till dig, lite extra när det gäller dina barn. Du vet, det kan se så trassligt ut ibland, man kan få orostankar för deras framtid och allt som hänger ihop med det. Men du vet, de har styrkan också, de behöver få prova sig fram lite hit och dit, hur ska de annars hitta sin väg? Även om det svider i våra mammahjärtan så behövs den där processen. Andas djupt och ha förtröstan även om du också finns där och manar på och peppar. Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vi stannar i hoppet och tron om att allt faller på plats och blir bra! Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Carina, Annika och Ulrika!!! Mina allra trognaste peppare. <3

  SvaraRadera
 5. Underbar läsning! Jag tror också på det gröna och att något nytt kommer. :)

  Kram!

  You Rock!!!

  SvaraRadera