måndag 23 februari 2015

Roliga typers lista

Det känns lite som jag fastnat i gnällandet igen.
När saker inte känns som de blir färdig är det ju lätt hänt.
I alla fall för mig.
Mitt humör dras ner ordentligt.
Ändå är detta inte hela sanningen.
Min sanning. 
Är ju glad också så att det gnistrar om det.
Har kommit hem.
Tillbaka till jorden... så lantis jag är.
Jag är långt ifrån det där isolerade stället jag drömmer om men glad.
Glad att vara här.
Och så är ju de där mötena med människor också roliga.
Fast jag är en ensam varg.
Under dessa veckor som gått sedan vi flyttade...hela tre stycken...kan knappt tro det.., har jag träffat på en hel del av sorten som skulle serva oss...fast...
Snart har vi bott här i en månad och ändå känns det som vi är grönaste gröna.
Gör en liten resume på tokstollarna jag råkat på under denna tid.


1, ACEA-pajasen: han som jag var hos innan vi flyttade för att vi skulle ha el i vår lya. Han sa att det inte räckte alls med 2,5 eller vad det nu var vi har, kilowatt utan han rådde mig att höja den...rättare sagt han lovade att höja den. Naturligtvis lovade han för mycket. All den där vänligheten bara rann ut i sanden då jag satte på min stora, nya, fina ugn. Allt blev mörkt. En gång. Två gånger. Elektrikerna mätte. Det räckte med att vi tände en lampa så släcktes vår lilla mini värld ner med ugnen på. Tack för det trevliga pajas! Maken har nu löst det hela med ett telefonsamtal...fast vi får vänta till i morgon...
2, Telecom- coolingen: som kom till oss efter två veckors väntan på att vi skulle få den där nedrans telefonen inkopplad och vi hade ätit skit och svurit heligt på att vi accepterade att byta telefonnummer bara vi fick ett sketet hemnummer som typ bara mina föräldrar använder...eller nästan...Han hade rasta- flätor och kliade min jycke bakom örat och verkade hur bra som helst. Stoppade in en apparat i vårt uttag och sa att han skulle vara tillbaka om fem minuter och ni kan aldrig tro det men det var han faktiskt. Plockade bort mojängen och sa att " om ett par timmar har ni linjen!" Tack och adjö och ett varmt leende. Vi fick linje men den var rasslig och det var bara vi som kunde ringa. Ingen kunde ringa oss. En annan telecom-are fick komma och rätt till det hela. Fast han kluddade med elledningarna när han ändå var här...Sen försvann linjen en vacker eftermiddag helt igen. Dött! Vi fick tillbaka den i fredags efter att de där typerna konstaterat att en ledning var AV i deras central. Jag svär att jag inte klippt av den!!! Det gör jag.
3, Skomakaren som lyssnar på flamenco och bara flamenco. Han fixade de där sönderbitna skorna till sonens belåtenhet och man kan använda dojjorna igen. Han får högsta poäng alla gånger latin-sko-fixaren.
4, Frustrerade mannen ovanpå som jag misstänker är lite hip-hop-are då han alltid alltid har huva långt ner dragen för att jag inte ska kunna se om han är samme tok som klagade över trädgårdsmuren på min hund eller ej. Som om det inte räcker springer han iväg som om jag tänkte slå ihjäl honom om vi händelsevis är på ingång samtidigt. Bra det då min hund gärna skulle äta upp hans fast hans hund är tre gånger så stor...eller två gånger kanske. Min är åtminstone större i käften. Ha ha!
Ja ja, det blir varmt förr eller senare och då ska jag väl lyckas se hans nuna ordentligt.
5, Djupfrys-varu-killen (ja, jag beställer sådana ibland...vet att man inte ska äta djupfryst men ibland är det lösningen här hemma...) Som går igång när han hör att jag lyssnar på Led Zeppelin och sen pratar han typ i tio minuter om Radio Rock och hur jäkla sur han är på att de gamla rävarna stuckit därifrån. Bäst tyckte han om Prince Faster. Jo, ja säger jag. Fast inget om att jag tyckte att den där Faster kunde bli ordentligt heavy ibland. För mycket gräs rökande tror jag. Nä, det sa jag inget om...fick inte en chans heller. Alldeles självpratande och trevlig var han med min vovve.

6, Rock/punk/ videouthyraren . Han råkar jag på när mannen ber mig hämta jäkl nya visitkorten han beställt. Jag som är blåögd fast jag inte är det alls kollar inte i affären om allt står rätt. Utan glasögon ser jag att det är mannens namn och efternamn och då betalar jag resten och säger "ha en trevlig dag". När mannen ringer ber han mig kolla. Naturligtvis är det fel. Naturligtvis har de inte ändrat telefonnumret. Det blir till att gå dit igen. Han minns som tur är och lovar ändra. Ber om ursäkt å grafikerns vägnar. Sen ringer han på mannens mobil för att kolla så att åtminstone det numret är rätt. Bra jobbat!

Det slår mig att det är förvånansvärt lite tjejer på listan. 
Är de alla på yogan som jag inte kan komma till kanske???
Måste studera vidare.6 kommentarer:

 1. Vilka typer du stöter på, helt fantastiskt! Själv har jag "Solveig med hål i huvudet" och "Frågvisa killen som håller sig på du vet var" i min närhet :-) Men det kanske är så att det är fler män än kvinnor som blir original, kan någon forska på det? Önskar jag kunde peppa dig så det känns bättre, men vet hur jobbigt det är att befinna sig mitt i ett kaos som känns som det aldrig blir färdigt. Hur som helst: kram!

  SvaraRadera
 2. Tror det är ditt öga för detaljer och människor som gör att du ser de här "typerna" :) Jag tror att kvinnor generellt inte är så utåtagerande utan syns mer på andra sätt. Men det är en intressant tanke. Kram och hoppas snart att vardagen rullar friktionsfritt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt har du rätt. Tjejer syns nästan inte förrän de riktigt sticker i ögonen för smink eller kläders skull. Kram

   Radera
 3. Du är en sann porträtterare (eller vad det nu heter) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tycker att det är skoj att studera människor helt enkelt. <3

   Radera