söndag 8 januari 2012

Nedrans förkylning!

Den vill inte gå över. Förkylningen. Antagligen har det med mitt immunförsvar, som är nere just nu, att göra. Den hänger i sedan innan jul. Jag sa det till läkaren då jag var på andra behandlingen i onsdags. Han verkade ganska oberörd. Frågade om jag är allergisk. Det enda de verkar bry sig om här. Finns liksom bara allergier på deras karta numera. Jo, jag är allergisk mot läkare vill mitt uppnosiga jag svara. Fast det gör jag inte. Är inte i rätt position.

Mannen och jag kommer lite ihop oss i vanlig ordning. Han kommer från en familj där man springer till läkaren vid första hostanfallet. Jag kommer från en familj där man går till läkaren med huvudet under armen. Inte innan. Vi har under åren kommit fram till olika kompromisser. Han går lite mindre, stundtals, till läkaren. Jag går lite mera, stundtals, till läkaren. Ibland blir det stopp. Som nu....har ju faktiskt redan varit hos läkaren...

Idag trycker han på rätta knappen, mannen. Den om yoga-kursen som startar den tjugoförsta januari. Jag har skrivit in mig för att lära mig  Yoga för barn. Det har jag längtat efter. Fast jag måste må bra då. Helt klart.

Jag får väl ringa till dum-läkaren i morgon. Vad kan han väl säga...C-vitamin...

Min näskanna går varm. Aerosolen likaså. Ändå blir det ingen förändring.
Tror inte att jag varit så förkyld på minst sju år.
Nedrans förkylning!

2 kommentarer:

  1. Förmodligen är det som du säger, ditt immunförsvar som ligger nere. Sköt om dig nu vännen. Det är nu du ska vara snällast i hela världen mot dig själv !

    SvaraRadera
  2. Tror du behöver vila och att kanske immunförsvaret inte är på topp precis som marica skriver här ovan. Krya på dig. Vila. Drick varmt, riv färsk ingefära, bland med honung och citron och hett vatten. Ibland är det bra med en skvätt konjak också :) Kramar om!

    SvaraRadera