torsdag 14 mars 2013

Yoga drogad

Ibland är det som om livet bara ramlar över en.
Saker växer en över huvudet.
Allt hotar med att bli kaos.
Så springer man där och försöker duscha/svara i telefon/boka tider/fixa middag samt svara på mail så att svetten lackar.
Man tänker att "det här går aldrig" och " hur tusan hamnade jag i det här". Fast man ju lovat sig själv att aldrig aldrig tänka så. Aldrig tillåta sig att tänka så.
Precis lika lite som att man ska sitta och bli arg bara för att sjuka barn passerar framför en och in till doktorn då man själv bara behöver några recept och klockan tickar iväg och man har inget att göra mer än tänka att man borde tagit sin bok med sig. Faktiskt hade det varit bra att ha ett sjukt barn med sig också. Nej, det duger inte att bli arg. Det har jag lovat mig själv. Fast irriterad är jag när läkaren äntligen trycker ut de två recepten till mig...två timmar senare.

Ja, fast man inte tillåter sig själv att bli så där himla arg som man blev förr så känns det tungt.

Då bestämmer man sig för att dra iväg till yogan. Ett sista samtal till en person som brukar vara svår att få tag går istället som smör. Sen blir det yoga. Min belöning.
 Det är inte så att man har slutat springa när lektionen är över. Nej, långt därifrån. Men stegen har liksom blivit lättare. Även att vänta på busshållplatsen känns mindre trögt.

Har helt enkelt fått min dagliga dos av Yoga-drogen.
Allt är bra. Allt är gott.
Om Shanti Om


3 kommentarer: