måndag 28 december 2009

Min man


Min man tycker att jag inte skriver positiva saker om honom. Jag kan inte hålla med om detta, men kanske borde jag analysera honom bättre;

Min man är inte som en vanlig italiensk man. Han slänger sig inte på soffan, direkt efter jobbet, med dagens tidning eller för att kolla fotbollsmatcherna på TV.

Han frågar mig om jag behöver hjälp i köket, om där finns tvätt att hänga ut till tork eller om han ska hjälpa mig att minska den växande stryk-högen.

Han går aldrig ut med sina kompisar en kväll efter att ha sagt det lite så där i förbifarten samma eftermiddag. Han frågar mig i god tid innan om jag har "något emot" det.

Han bråkar aldrig när jag inte har haft lust att laga mat utan tar telefonen och beställer en pizza.

Han bråkar aldrig om pengar...förutom när han glömt bort någon utgift med kredit kortet.

Han stönar inte eller hittar på ursäkter när jag vill åka till IKEA...nu, när jag tänker efter är det ofta han som kommer med förslaget om att åka dit...

Skäller gör han, speciellt på barnen. Fast det gör jag med. Om jag är en Pudel så är han en Dobberman. D v s jag kan bita även då jag bara blir rädd. Han biter högst sällan...han väsnas mer.
Han skäller för oordningen, stöket och för att fostra.

Man vad gör då min livskamrat, sedan tjugo år tillbaka, då verkligen bra;

Han seglar in i rummet, där jag står och sliter mitt hår i förtvivlan över hur jag ska få ner allt i resväskan, och innan jag hinner reagera har han fått ner precis vilka dumheter som helst som jag vill ha med. Han får en simpel resväska att bli en tredubbel garderob med plats över. En pussel specialist i högsta grad.

Han hittar intressanta saker till mig på internet.

Han plockar ner mig på jorden, när spökena lockar mig uppåt, med sina rationella synpunkter.

Han; GÅR MED BARNEN TILL LEKPARKEN...inte alla pappor som gör det i detta land!

Kort sagt får han saker bara att fungera!

Istället för att skriva allt detta borde jag kanske bara säga att; Jag älskar honom... men kanske räcker det inte alltid...

Kyssar från en lite kylig nordisk fru!




2 kommentarer:

  1. Det var det mest romantiska jag läst på ett tag :0) Vackert. Läser han din blogg?

    SvaraRadera
  2. Åh va fint! Pussa lite extra på honom nu :) Nyårskram till dig ♥

    SvaraRadera