fredag 20 maj 2011

Dubbla sidor

Det där med människor som har dubbla sidor...ja, kanske har vi det alla.
Vi är alla både elaka och snälla. Trevliga och otrevliga...fråga bara mina barn.
Jag menar egentligen t ex lärare som kan säga; "'Din son har problem men du ska se att det kommer att ordna sig. Det är lugnt."
Bara en månad, tre veckor kvar innan skolårets slut, senare säger samma lärare; "Han är den elev som är mest efter. Ja, jag vet faktiskt inte om han kan få börja mellanstadiet om ett år."
Va???
Är jag dum eller?
Språkförståelse problem?
Nej, mannen insisterar; "Hon sa precis förra gången"...Han kom till och med glad hem. Sen lägger han till; "du har inga språkförståelse problem"

Nåja, nu kan jag ju inte bråka med alla lärarna på denna skolan...eller?
Men varför, när det börjar talas om eventuellt stöd, ändras tonen?
För att hon behöver hjälp även med de andra åtta "problemen" i klassen?
Måste min son klassas som handikappad för det?

Hon säger att min son inte "producerar"...kanske att jag tagit fel på Skola och Löpande band...

Vill tänka positivt.
Måste tänka positivt för både min och mina barns skull.

Ska inte heller tråka mina läsare med detta.
Ville bara få ut lite tankar.

Affirmation; "Allt kommer att ordna sig."

Om Shanti Om

2 kommentarer:

  1. Det låter ju minst sagt luddigt i kommunikationen från läraren och det borde ju rimligtvis vara i deras ansvar att informera? För vad kan ni göra; eller är det något läraren talat om? I vilket fall som helst hoppas jag verkligen att det löser sig. Inte kul att oroa sig och inte roligt när ens barn kommer i kläm så där. Fasansfullt, rent ut sagt. Kram till dig!

    SvaraRadera
  2. K. stödlärare säger de vara svaret nu. Det är sedan första klass jag söker hjälp för min son som har ett litet dyslexiskt problem som gör att han även fått ilskna utbrott...ger utlopp för sin frustration skulle jag vilja säga. Nu går han/vi på psyko terapi men behöver hitta någon form av logopedi också. Han har bara ett år kvar (här går man fem år på lågstadiet) sen hägrar "fruktade" mellanstadiet. Jag sover dåligt på natten och vet inte vart jag ska vända mig längre...fast naturligtvis tänker jag inte ge upp. Tack för dina kommentarer. Kram

    SvaraRadera