tisdag 7 maj 2013

En stunds offerkoftestankar

Ibland när det går lång tid utan att jag hör av någon från Sverige...någon av släktingarna menar jag då...tänker jag att jag kanske inte alls är svensk. Jag kanske bara har drömt alltihop. Egentligen är jag utan tillhörighet. En gång bara dök jag upp någonstans typ Sverige. Av misstag. Eller så var det i Italien. Det gör det samma. Kanske kan jag inte ens svenska. Är bara bra på att härmas.

Funderingarna går vidare till hur jag tänkt mig att allt skulle vara. Att när jag flyttade till Italien skulle alla tycka det var så himla coolt att komma på semester i Rom. Gratis-bo hos mig. Köpte bäddsoffa som jag tänkte skulle bli invaderad innan jag hann blinka. Sen satt jag där och blinkade förtvivlat.

Men så blir jag arg på mig själv. Dumsopp! Ta av genast av dig offerkoftan och ring Sverige.

Låtsas inte om hugget i mellangärdet jag känner när jag tänker på alla de där mormödrar, morfäder som åker över hela jordklotet för att överraska barn och barnbarn på födelsedagar.

Bestämmer mig för att i morgon ringer jag minsann.

Under tiden lyssnar jag på den här.



4 kommentarer:

  1. Jag funderade var min offerkofta hade tagit vägen:-). För mig brukar det hjälpa att tänka att jag skapar min egen verklighet men kan inte påverka andra. Så bara ring till Sverige! Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Åh! Jag tänker att vi är här tillsammans och ibland gör människor inte det man önskar eller förväntar sig. Egentligen är det de som förlorar men ibland kan man känna sig ensam. Förstår din känsla! Kramar

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Hjälp vad duktig du är på att uttrycka dig! Fast jag känner inte alls likadant som du. En del av mig sitter liksom fast i den värmländska myllan.

    Det låter som om du har hittat till yogan via en av livets omvägar (jag har inte hunnit läsa allt, barnen håller på att slå ihjäl varandra där uppe), men seriöst, arbetar du med ditt skrivande? Du borde göra det. Det hittar rätt med dina ord. Rätt in.

    SvaraRadera